Fietsende Ondernemers schenken gehandicapte jongeren speciale fietsen
Weert/Cranendonck - De ouders en kinderen van stichting Woongroep De Regenboog uit Weert ontvingen woensdag 15 augustus speciale fietsen uit handen van de deelnemers van Stichting Fietsende Ondernemers ter waarde van 14.000 euro.
De fietsen zijn onder andere geschikt om een rolstoel te vervoeren. De overdracht vondt plaats bij de woning van Stichting Woongroep De Regenboog aan de Limburglaan-Maastrichtstraat in Weert.
Het geld voor de fietsen is ingezameld door 24 sportieve ondernemers uit Weert, Nederweert en Cranendonck, die zich verenigd hebben in de Stichting Fietsende Ondernemers.
Eens per jaar leggen zij op de racefiets de sponsortocht Weert-Banneux-Weert af, zon 350 kilometer. Iedere deelnemer staat garant voor 350 euro, die besteed wordt aan goede doelen.
Stichting Fietsende Ondernemers heeft naar aanleiding van haar eerste sponsorfietstocht in 2006 10.000 euro ter beschikking gesteld aan de ouders en kinderen van De Regenboog voor de aanschaf van twee speciale fietsen.
Fietsfabrikant Van Raam uit Varsseveld en leverancier Barry Emons uit Zeeland (NB) hebben het resterende bedrag bijgelegd.


De eerste kilometers zijn al gemaakt