Het huis

Het huis maakt onderdeel uit van een woningbouwproject met o.m. levensloopbestendige huizen, starterswoningen en appartementen op de locatie van de oude tennisbanen van de Wilma; Limburglaan – Herenstraat – Loonstraat – Maastrichtstraat.Op de begane grond van het appartementencomplex is een dubbele woning voor acht mensen met een handicap gerealiseerd.
Omdat veel bewoners lichamelijke beperkingen hebben, is het hele huis ingericht op rolstoelers. Geen drempels. Brede deuren. Een tilliftsysteem door het hele huis en een aangepaste badkamer met een hoog/laagbad.
Per vier bewoners is er een huiskamer en een badkamer. Daar omheen liggen de zit-slaapkamers. Iedere bewoner kan daardoor kiezen om op zijn eigen kamer te zijn. Om tv te kijken of muziek te luisteren. Tegelijkertijd is het belangrijk dat de begeleiders een oogje in het zeil houden. En zo, met de deur op een kier of wijd open, kun je toch contact houden met de bewoners in de privacy van hun eigen kamer.
Als extraatje hebben we ook een kleine snoezelruimte, waar de bewoners languit op een waterbed kunnen ontspannen bij zachte muziek, prachtige kleurrijke projecties en snoezelspeelgoed.
Tenslotte is er ook een ruimte waar voor de slaapwacht een bed staat. Onze kinderen hebben ook ’s nachts toezicht en hulp nodig en daarom is er, ook ’s nachts, een begeleider in huis. Gelukkig gebruiken we ook technische hulpmiddelen om te horen of de kinderen lekker slapen, bijvoorbeeld een uitluistersysteem.

Het huis wordt gehuurd van Wonen Weert en is gebouwd door de BAM Woningbouw Wilma Weert