Oranje Fonds steunt stichting Woongroep De Regenboog

 
Weert - De stichting Woongroep De Regenboog in Weert, die zich inzet voor realisering van een kleinschalig woonproject voor meervoudig gehandicapte kinderen, kreeg in januari het bijzonder goede nieuws te horen dat het Oranje Fonds besloten heeft de stichting financieel te steunen met een bijdrage van € 20.000,= ten behoeve van de inrichting van de gemeenschappelijke woonkamers in het woonproject.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer 15 miljoen euro uit aan organisaties en projecten in Nederland en op de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds sociale cohesie, participatie, integratie en sociale veiligheid en vermindert het sociale uitsluiting.

Ronald van der Giessen, directeur van het fonds verklaart: “Het Oranje Fonds wil met deze bijdrage een aanjaagfunctie hebben en voor de organisaties daadwerkelijk een verschil maken in de opzet en uitvoering van hun project”. De stichting Woongroep De Regenboog kan met volle overtuiging bevestigen, dat de bijdrage van het fonds daadwerkelijk een verschil maakt, want zelf zou het voor de stichting niet mogelijk zijn zoveel geld bijeen te krijgen om het woonproject goed in te richten. De stichting, en zeker de kinderen, die in het woonproject komen te wonen, zijn dan ook zeer ingenomen met de steun van het Oranje Fonds.

Wie meer informatie over het Oranje Fonds wil weten, kan terecht op de website van het fonds, www.oranjefonds.nl, en bij de woordvoerder van het fonds, mevr. Jonne Boesjes.