Waarom?

Woongroep DE REGENBOOG in de Maastrichtstraat lijkt aan de buitenkant een heel gewoon huis, in een gewone wijk, Groenewoud, in Weert. Inderdaad "lijkt". Want wie binnenkomt, merkt dat het een heel bijzonder huis is, met heel bijzondere bewoners.

Eerst maar eens iets over die bijzondere BEWONERS.
In het huis wonen 8 tieners/jongvolwassenen. 2 dames: Vera en Bernadette. En 6 heren: Gillian, Steven, Marc, Patrick, Michel en Thomas. Alle bewoners zijn beperkt door hun handicap- verstandelijk en ( vaak) ook lichamelijk. Dat zorgt er voor dat zij nooit een zelfstandig leven zullen kunnen hebben, maar altijd begeleid moeten worden.
Maar wij, de ouders, en ook het team van begeleiders streven ernaar dat de bewoners zon gewoon mogelijk leven leiden. Overdag, op werkdagen, gaan bijna alle bewoners naar AC t Zonnehuis, waar ze een prettige dagbesteding hebben. Om 4 uur komen ze weer thuis in de Regenboog.

Een vast team zorgt ervoor dat de kinderen krijgen wat ze nodig hebben- hulp bij het eten, hulp bij in en uit bad en bed gaan, en nog veel meer. Er wordt gepoetst,gewassen / gestreken en eten gekookt.
Maar vooral: ieder kind moet zich in De Regenboog THUIS voelen en, zo gewoon als mogelijk is, een fijn leven leiden. Gelukkig hebben we ook een groepje vrijwilligers, dat maakt dat er genoeg handen zijn om allerlei leuke activiteiten met de kinderen te kunnen ondernemen. Zo gaan ze vaak samen op zaterdag naar de weekmarkt. Of een stukje fietsen. Of zijn er in huis gezellige dingen te doen.